понеділок, 23 лютого 2009 р.

Don Drummond



Дон Драммонд (Don Drummond aka Don Cosmic) це один із найвідоміших тромбоністів в історії ска. Він народився в Кінгстоні, столиці Ямайки в 1932 році. В 50-х роках почалася його музична кар'єра, він виступав разом із джазовими оркестрами до самого початку 60-х, аж до того моменту поки Клемент Додд не запропонував йому працювати на Studio One. Одночасно з цим Дон Драммонд був одним із засновників легендарних The Skatalites, разом із якими було записано чимало пісень для звукових установок того часу. Чи варто говорити що всі вони були видані на вінілах, і більшість із записів не є оцифрованими до цього часу.



Дон Драммонд був одним із засновників ска на Ямайці, його записи були популярними і весь час передавались по радіостанціях. В складі Skatalites він є автором музики до таких пісень як Latin Goes Ska та Man In The Street. Крім того саме Дон Драммонд обробив пісню Guns Of Navarone із американського фільму, згодом вона попала в десятку кращих в англійському хіт-параді.

Проте незважаючи на творчий успіх, в особистому житті творився негаразд. Дон Драммонд перебував у важкій депресії, яка межувалася із припадками гніву. Стан його ставав тільки дедалі гіршим. Єдиним виходом для нього була музика, котра давала змогу забутися хоча б на короткий час.

В квітні 1965 року сталося нещастя - Дон Драммонд сів у в'язницю за вбивство своєї подруги, танцюристки Аніти Мефуд (Anita Mahfood). Коли вона прийшла додому в 3 годині ночі, Дон 6 разів вдарив її ножем. Як це сталося він не пам'ятав, після того як він отямився, він сам викликав поліцію. Пізніше Дон Драммонд був визнаний непідсудним і його помістили в лікарню. 6 травня 1969 року його знайшли мертвим. По версії поліції це було самогубство, проте існують і інші версії, серед яких вбивство на замовлення влади, котра хотіла придушити музичний рух в Кінгстоні, частиною якого був Дон, та помста бандитів за смерть Аніти. Правди ніхто не знає до сих пір.

Біографія на StudioWon



198x - 100 Years After



1989 - Best Of Don Drummond



1998 - Greatest Hits



2000 - Reggae Jazz Attack CD1
2000 - Reggae Jazz Attack CD2



2000 - Jazz Ska Attack 1964



2002 - In Memory Of Don Drummond

1 коментар:

Asian Single Dating сказав...

Great article! I’ve used many of the methods you mention and they are great! I have bookmarked this for my friends. Keep blogging.